ESTETSKO LASERSKI CENTAR FANCY, LUKE SUČIĆA 17, SUBOTICA, 024/536-777

Mezoterapija

mezoterapija

Mezoterapija je savremena antiage metoda tokom koje se svi sastojci neophodni da bi koža bila zdrava i lepa ubrizgavaju u središnji deo kože – mezoderm, po kojem je i dobila ime.

Kako bi se usporilo starenje, a već nastale bore ublažile, kožu lica potrebno je redovno negovati, a tretman za podmlađivanje koji se preporučuje kao deo redovne nege je mezoterapija.

Mezoterapija pomaže da se:

– poboljša ten

– kvalitet kože

– održava tonus i svežina kože

– uspori starenje kože

– koža hidrira

– ublaže bore

– nahrani koža, a posebno njeni gornji slojevi

Pomoću ove metode se mikroinjekcijama u srednji sloj kože ubrizgavaju prirodni sastojci u obliku koktela, odnosno vitamini (A, B, C, E i K), minerali, antioksidansi, aminokiseline, hijaluronska kiselina i faktori rasta, to jest ono što koži nedostaje. Zato mezoterapija dovodi do poboljšanja ishrane kože, bolje hidratacije i protoka krvi, a uz to stimuliše stvaranje NOVOG kolagena u koži i umanjuje bore, te na taj način usporava starenje.

Zbog svega toga, mezoterapija je poznata i kao tretman večne mladosti.

Mezoterapijom se aminokiseline, antioksidanti, vitamini, minerali ubrizgavaju u srednji sloj kože kako bi se krvi sudovi snabdevali svim neophodnim sastojcima. Na taj način se utiče na povećanje aktivnosti fibroplasta. To su ćelije koje su odgovorne za proizvodnju hijalurona, elastina i kolagena, što je neophodno kako bi koža bila mladalačka i zdrava, popravljenog tonusa i sa ublaženim borama.

Mezoterapija daje ODLIČNE rezultate prilikom:

– uklanjanja finih bora

– ožiljaka

– fleka

– i neujednačenog tena

Postoji više načina za ubrizgavanje mezoterapijskih koktela u kožu:

– pomoću dermarolera i dermapena

– radio-talasa i

– tankih iglica

Cilj mezoterapije je da se u koži pospeši proizvodnja kolagena, elastina i hijalurona, kao i da se nahrani aktivnim supstancama neophodnim za zdravu i mladalačku kožu.

Koliko tretmana mezoterapije je potrebno da bi efekti bili izuzetni?

Obično se preporučuje od 2 do 4 tretmana, ali sve zavisi od stanja kože i starosti pacijenta. Tretman se ponavlja nakon jedne do dve nedelje i tada rezultati mogu trajati i do godinu dana.